Modellering af din have

Havedesign er meget personligt og ofte et udtryk for din personlighed. Nogle kan lide rene og ryddelige haver, hvor der ikke er nogen overraskelser, andre som spændingen ved blæsende veje, en bred vifte af plantematerialer osv. Der er tre hovedformer af haver: formel, semi-formel og uformel.

Haveens design kan være i fuld overensstemmelse med husets stil, som i de store franske slotte, hvor havenes geometriske mønstre efterligner husets geometriske struktur eller måske aldrig er forbundet med dit hjem.

Formelle haver er symmetriske og geometriske og gentager binære mønstre og er strenge med hensyn til plantemateriale. Højt kontrollerede planter beskæres, formes, håndteres regelmæssigt og er nu generelt velegnede til små haver som terrasser. Urner, hegn, sten, grusstier, blomsterbed, formelle pools og indrammet udsigt er alle en del af den formelle have. Ingen overraskelser, du ved hvad du kan forvente.

Uformelle planer er asymmetriske og ikke særlig koloniale. Plantemateriale kan trænge igennem strukturelle elementer såsom vægge, trapper og veje. Plantemateriale må plantes og vandres rundt i haven. Uformelt havedesign er blødere og fuld af overraskelser, så du ved aldrig, hvad du kan forvente.

Og semi-formel er en kombination af de to foregående. Typisk konstruerede strukturer som støttemure, stier og trapper er formelle, og det uformelle element er plantematerialet, der blødgør deres stive konturer ved at skære dem.

Add a Comment